КМДА Київська міська державна адміністрація


18 грудня 2018

Юрій Крикунов: Київ буде безбар’єрним!

Юрій Крикунов: Київ буде безбар’єрним!

Сьогодні депутати Київради затвердила Міську комплексну цільову програму «Київ без бар’єрів» на 2018-2021 роки. Її розробником виступає Департамент соціальної політики КМДА.

«Мета програми – створення в місті Києві механізмів толерантності, забезпечення рівних прав і рівних можливостей, впровадження принципів універсального дизайну у формуванні міського простору, істотне підвищення рівня доступності всіх елементів міської інфраструктури для маломобільних груп населення, розробка та впровадження міських стандартів адаптації об’єктів до потреб осіб з інвалідністю, поліпшення їх інформаційного, комунікативного і освітнього супроводу та права на працю», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, реалізація Програми є комплексним процесом, пов’язаним з соціальними, психологічними, інфраструктурними та іншими перетвореннями, які в сукупності перетворять столицю на безбар’єрний простір. Особливістю даної Комплексної програми є те, що вона базується на пакеті пропозицій, розроблених громадськими організаціями, які були узгоджені з відповідними структурними підрозділами виконавчого органу Київської міської ради. Також вона була широко обговорена з експертами та представниками всіх зацікавлених сторін. Завдяки злагодженій роботі Комітету доступності під керівництвом тодішнього очільника Миколи Поворозника, наполегливості Олександра Пабата та роботі членів Комітету Олександра Пустовойта та Олега Полозюка й стало можливим запровадити дану Програму. Окрема подяка постійним комісіям та депутатам Київради, які підтримали цей проект.

«Мінрегіон нещодавно затвердив нові державні будівельні норми щодо доступності – ДБН «Інклюзивність будівель і споруд». Вони містять більше 100 принципово важливих змін, спрямованих на те, щоб навколишній простір став доступним і комфортним для кожного: людей з порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, розумової діяльності, літніх людей, вагітних жінок, батьків з дітьми, тощо. Ці норми стануть обов’язковими до виконання по всій території України. Столиця так само врахує їх при виконанні Програми «Київ без бар’єрів» у 2018-2021 роках», - відмітив Юрій Крикунов.

В Департаменті соціальної політики зазначають, що реалізація проекту рішення здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених в бюджеті міста Києва на відповідний рік. Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання всієї комплексної програми складає 446,8 млн грн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.