КМДА Київська міська державна адміністрація


4 грудня 2018

Офіційне роз’яснення щодо інциденту в Ново-Білицькому інтернаті

У Ново-Білицькому психоневрологічному інтернаті для чоловіків стався прикрий інцидент в результаті якого постраждали пацієнти. На жаль, один з постраждалих має прогресуючий перебіг захворювання, який загострився з 2017 року та характеризується неодноразовими випадками психомоторного збудження та агресивної поведінки (зафіксовано лікарями) по відношенню до мешканців і працівників інтернату.

Черговий конфлікт стався між двома підопічними 26 листопада 2018 року в присутності інших підопічних. Медичні працівники інтернату оперативно, наскільки це було можливим, втрутились в сутичку і розняли підопічних. Одразу було оглянуто обох учасників конфлікту - скарг на стан здоров’я не було. Медичною сестрою зафіксовано незначні ушкодження у обох учасників конфлікту.

Обидва підопічні в той же день були оглянуті одразу викликаним лікарем швидкої допомоги, який видав довідку з висновком і рекомендаціями. На прохання матері потерпілого 29 листопада було знову викликано карету швидкої допомоги та повторно оглянуто потерпілого, надано повторну довідку з рекомендаціями. Персонал Ново-Білицького психоневрологічного інтернату виконує всі призначення лікаря.

Одразу після інциденту адміністрацією інтернату проведено службове розслідування, за результатами якого прийняті певні адміністративні рішення для посилення безпеки підопічних в закладі. З метою попередження подібних випадків з персоналом інтернату проведено необхідний інструктаж.

Адміністрація інтернату весь час знаходиться у діалозі з родичами потерпілого. Усі побажання враховані, жодних непорозумінь не зафіксовано.

Дирекція Ново-Білицького психоневрологічного інтернату для чоловіків



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.