КМДА Київська міська державна адміністрація


29 жовтня 2018

Юрій Крикунов: Всі нараховані киянам субсидії буде виплачено в повному обсязі

Кияни не мають лякатись платіжок за послуги ЖКГ, які отримають в листопаді. В зв’язку з некоректною роботою програмного забезпечення «Житлові субсидії» та внесеними змінами у порядок призначення житлової субсидії, громадянам, які користувалися житловою субсидією у неопалювальний період 2018 року, в квитанціях за житлово-комунальні послуги у жовтні не буде відображено розміру призначеної субсидії.

Після усунення вказаного недоліку в квитанціях вже буде відображено суму призначеної субсидії за два місяці (жовтень, листопад). Тобто, громадянам, які за жовтень сплатять житлово-комунальні послуги в повному обсязі, буде здійснено перерахунок з урахуванням суми субсидії.

«Так, до прикладу, якщо субсидія за жовтень склала 300 грн., а за листопад - 350 грн., то в наступній платіжці (за листопад) субсидія буде складати 350 грн. + 300 грн. = 650 грн. Якщо з тих чи інших причин громадянин не зміг оплатити комунальні послуги за жовтень в повному обсязі, через що виникла заборгованість, це ніяк не вплине на подальше призначення субсидії,» - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, субсидіантам, які користувалися субсидією у неопалювальний (літній) період, перерахунок на опалювальний період буде проведений автоматично, без повторного звернення. А ті сім’ї, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, матимуть змогу оформити її аж до кінця грудня. В цьому разі субсидія все одно буде призначена від початку опалювального сезону.

Нагадаємо, що зміни в нарахуванні субсидій введено в дію відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2018 № 841 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.