КМДА Київська міська державна адміністрація


17 жовтня 2018

Семінар щодо інноваційних підходів надання послуг на базі психоневрологічних інтернатних закладів

З 10-го по 11-те жовтня у стінах Святошинського психоневрологічного інтернату для жінок відбувся семінар щодо запровадження інноваційних підходів для осіб з психічними розладами. Учасниками та слухачами лекцій стали спеціалісти інтернату, батьки, опікуни, родичі підопічних та представники Департаменту соціальної політики і Міністерства соціальної політики. Також участь взяли міжнародні експерти та спеціалісти.
Захід відбувся в рамках виконання Меморандуму між Департаментом соціальної політики та міжнародним фондом “Human Rights in Mental Health”, а також до Всесвітнього Дня психічного здоров’я.
«Запорукою успішності змін в психоневрологічних закладах має бути готовність до навчання як персоналу закладу, батьківського (опікунського) середовища, так і підопічних. Тому першим кроком є організація таких семінарів для цільових груп», - коментує виконувач обов’язків заступника директора Департаменту  Ольга Трубнікова.
В рамках семінару присутніх було проінформовано щодо досвіду організації  діяльності допомоги та підтримки осіб з психоневрологічними розладами в Голландії, Британії, Литві, Швеції  та інших країнах Європи. Також було розглянуто досвід трансформації психоневрологічного інтернату у Шрі -Ланці,  висвітлені та презентовані технології роботи з даною категорією пацієнтів та напрацьовані пропозиції щодо подальших кроків у підготовці до реформування послуг для осіб з психічними розладами.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.