КМДА Київська міська державна адміністрація


12 жовтня 2018

Паліативної допомоги щороку потребують понад 600 тис. хворих

Щороку в Україні паліативної допомоги потребують понад 600 тис. невиліковних хворих – це онкохворі, літні люди, хворі на СНІД, цукровий діабет, туберкульоз та інші хронічні інфекційні і не інфекційні хвороби. Про це йшлося сьогодні на прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня хоспісної та паліативної допомоги, що в цьому році відзначається 13 жовтня.
«Паліативна допомога вдома реалізує право на отримання медичної і соціальної допомоги навіть важко хворої, лежачої людини. Це означає, що пацієнти не перериватимуть свої терапії, отримають необхідне знеболення або інше лікування проявів невиліковної хвороби, не будуть ізольованими та не нестимуть загрозу для інших», - каже Юрій Крикунов, директор Департаменту соціальної політики КМДА.
«Навіть пацієнт з обмеженим прогнозом життя ВІЛ-позитивні пацієнти матимуть можливість не виживати щодня, а проживати свої останні дні реалізуючи свої мрії і спілкуючись з рідними та близькими», - розповідає Лада Булах, виконавчий директор БО «100 відсотків життя. Київський регіон».
За її словами БО «100 відсотків життя. Київський регіон» надаватиме необхідні послуги  для киян, які перебувають в термінальній стадії СНІДу. Соціальні працівники будуть здійснювати забір крові на дому у клієнта, доставку АРВ-терапії, щоб уникнути переривання прийому терапії, доставку необхідних засобів гігієни (памперси, пелюшки), а також продуктів харчування.
В цьому році Департаментом соціальної політики було закуплено додаткові соціальні послуги на суму 1 564 139,00 грн. рамках програми «Турбота. Назустріч киянам». З цієї суми 410 970,00 грн. виділено на паліативну допомогу ВІЛ-інфікованим людям. За два роки (2017-2018), завдяки закупівлі додаткових соціальних послуг, підтримку отримали 140 ВІЛ-інфікованих киян та члени їх родин, на суму 880 тис.грн.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.