Головна  →  Офіційні новини  →  11 жовтня 2018

Розпочато процес реорганізації Центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб без постійного місця проживання

Київський центр соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб, що не мають постійного місця проживання буде реорганізовано. Відповідне рішення 9 жовтня 2018 року підтримали 68 депутатів на засіданні Київради. 

«Необхідність прийняття рішення зумовлена тим, що існуюче Положення розроблене ще у 2006 р. На сьогодні питання соціальної реабілітації та інтеграції бездомних осіб у суспільство вимагає нових підходів до їх вирішення. Вказані заходи забезпечать комплексне обслуговування, здійснення соціальної роботи і надання якісних соціальних послуг бездомним особам. В тому числі бездомним, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення її на певний термін», – директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, в оновленому Положенні, яке має розробити виконавчий орган Київради (КМДА), передбачені такі основні структурні  підрозділи:

- відділення реінтеграції бездомних осіб;

- відділення «соціальний готель»;

- відділення соціальної адаптації звільнених осіб;

- стаціонарне спеціальне відділення для постійного проживання бездомних осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Фінансування Центру здійснюватиметься у межах видатків, що були передбачені на утримання Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб, що не мають постійного місця проживання.

Перейти до спискуВерсiя для друку