КМДА Київська міська державна адміністрація


2 жовтня 2018

Комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Згідно останніх статистичних даних, станом на 1 вересня 2018 року борг із виплати заробітної плати по місту Києву склав 153,2 млн грн.
Про це йшлося на засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 28 вересня. Нарада відбулась в приміщенні Київської міської державної адміністрації за участю представників Мінрегіону, Міненерговугілля, Міноборони та Верховного Суду України.

Комісія розглядала питання, щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За результатами були прийняті узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою прискорення погашення існуючих боргів із заробітної плати на підприємствах-боржниках державного та приватного сектору економіки, які потрапили до переліку боржників протягом серпня 2018 р.«Відмічу, що згідно оперативних даних на 24 вересня 2018 року в місті Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва», - зауважив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Згідно статистичних даних, станом на 1 вересня 2018 року борг із виплати заробітної плати по місту Києву склав 153,2 млн грн, що на 8,8% або на 12,3 млн грн більше у порівнянні до попереднього місяця. У порівнянні до початку цього року борг зріс на 56,3% або на 55,2 млн грн, а порівняно з 1 вересня 2017 року зростання склало  60% або 58 млн грн.

Зростання боргу відбулось за рахунок виникнення протягом серпня цього року боргів  із заробітної плати на 7 підприємствах на загальну суму 7,5 млн грн, а також зростання боргу на 29 підприємствах-боржниках міста на загальну суму 7,4 млн грн.

В той же час, за результатами вжитих спільних заходів за оперативними даними протягом вересня 2018 року підприємствами столиці, які за попередніми даними значились в переліку боржників, було виплачено 4,7 млн грн заборгованої заробітної плати (за липень 2018 року та попередні періоди).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.