Головна  →  Офіційні новини  →  27 серпня 2018

Тренінг на тему «Деменція»

21 серпня 2018 року в рамках співпраці з Міжнародним благодійним фондом Jewish Hesed Bnei Azriel  (Єврейський Хесед) у приміщенні Департаменту соціальної політики відбувся навчальний тренінг з підвищення  кваліфікації та професійних  навичок спеціалістів соціальної сфери на тему «Деменція, що це таке? Як стати другом людей з деменцією?».

Даний тренінг став третім з циклу навчальних тренінгів, які проводяться в рамках партнерської взаємодії за  методиками, розробленими фахівцями МБФ Єврейський Хесед - однієї з  провідних громадських благочинних організацій, що опікується проблемами людей з когнітивними порушеннями, зокрема осіб з інвалідністю, людей похилого віку,  хворих на деменцією. Так,  навчальні тренінги відвідали вже близько 100 працівників інтернатних установ міста Києва, підпорядкованих Департаменту соціальної політики,  з числа медичних працівників,  психологів,  методистів, соціальних працівників, працетерапевтів та інших співробітників закладів соціального спрямування.

В процесі навчання спеціалісти закладів соціальної сфери мали нагоду отримати як теоретичний матеріал, так і відпрацювати практичні навички по роботі з клієнтами (лялькотерапія, згадування портретів та когнітивне стимулювання; робота з піском та крупами; пальчикові ігри, правопівкульне малювання; метафоричні картки, колажування,  йога для людей с порушенням руху, вправи для учасників з порушенням зору, тощо).

Перейти до спискуВерсiя для друку