КМДА Київська міська державна адміністрація


6 квітня 2018

ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ «ТУРБОТА» ПЛАНУЄТЬСЯ ЗБІЛЬШИТИ ДО 1,75 МЛРД ГРН

Київрада планує виділити 1,75 мільярдів гривень на програму «Турбота. Назустріч Киянам» у 2018 році. Відповідний проект рішення уже підтримали депутати постійної комісії КМР з питань бюджету. У мерії зазначають, кошти передбачені для максимального задоволення потреб киян у соціальній допомозі. Відтак, планується збільшити надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, членам сімей загиблих учасників АТО та особам, які брали участь в Революції Гідності.
“Цим проектом рішення ми удосконалюємо програму “Турбота. Назустріч киянам”. Відтак у 2018 році пропонуємо збільшити видаткову частину на 13% відповідно до попереднього року. А якщо порівняти з плановим фінансуванням в 2016 році – то фіксуємо зріст практично на чверть. Цьогоріч ми збільшуємо до 25,4 тисяч кількість осіб, які можуть розраховувати на матеріальну допомогу. Збільшуємо закупівлю путівок для оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Буде у нас і нововведення: вперше у цьому році ми відправляємо на відпочинок дітей учасників антитерористичної операції віком до 16 років. Раніше вікове обмеження становило 7 років”, - зазначив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.
Окрім того, заплановано збільшення закупівлі засобів складного протезування і часткова компенсація витрат найбільш вразливим категоріям киян на придбання продуктів першої необхідності.
Документ винесуть на одне з пленарних засідань КМР.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.