КМДА Київська міська державна адміністрація


27 березня 2018

У порівнянні з минулим місяцем заборгованість із виплати заробітної плати зросла у Києві майже на 8%

Цей тиждень розпочався з чергового засідання тимчасової комісії, на якому було розглянуто питання щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного соціального внеску на окремих столичних підприємствах-боржниках.
Згідно попередніх статистичних даних на 1 березня 2018 року борг із виплати заробітної плати по місту склав 107,2 млн грн, що на 7,2% або на 7,2 млн грн більше у порівнянні до попереднього місяця.
Про це повідомив директор Департаменту соціальної політики КМДА, заступник тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати у м. Києві Юрій Крикунов.
З метою прийняття спільних узгоджених рішень щодо сприяння прискоренню вирішенню проблеми боргів із зарплати на підприємствах-боржниках, до участі у роботі комісії були запрошені заступники голів райдержадміністрацій, а також представники ДК «Укроборонпром», Міністерства оборони України, Укравтодору та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
Протягом лютого 2018 року в Києві виникли борги із заробітної плати на 18 підприємствах на загальну суму 8,3 млн грн. Але завдяки вжитим спільним заходам, протягом минулого місяця в повному обсязі погасили свої борги із заробітної плати 3 підприємств на загальну суму 2,3 млн грн, на 12 підприємствах міста відбулося зменшення заборгованості із заробітної плати на загальну суму 4,8 млн грн.
«Відмічу, що згідно оперативних даних станом на 26 березня в столиці відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва.» - зауважив Юрій Крикунов.
Тим не менше робота по складанню графіків погашення боргів та контроль за їх виконанням продовжується.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.