Головна  →  Офіційні новини  →  15 грудня 2017

Депутати Київради підтримали проект реформування інтернатів Києва

Депутати Київради підтримали проект реформування інтернатів Києва

14 грудня сесією Київської міської ради було прийнято рішення «Про затвердження Плану реформування/перепрофілювання/трансформації дитячих інтернатних закладів, розвитку системи соціальних послуг сім’ям з дітьми та сімейно орієнтованих послуг (деінституцілізації) у громаді м. Києва». За рішення проголосували 72 депутати. Про це повідомив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

«Регіональний план розроблено та прийнято відповідно до пріоритетів державної і міської соціальної політики та з метою забезпечення прав дитини на сімейне виховання, зростання у безпечному сімейному оточенні та отримання якісних освітніх, медичних та соціальних послуг відповідно до їхніх потреб», – пояснив Юрій Крикунов.

Протягом 2017-2025 рр. заходами Регіонального плану передбачено реформування 26 інтернатних закладів м. Києва, з них перші сім буде реформовано за підтримки проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що фінансується за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Юрій Крикунов наголошує, що окрім реформування існуючої системи інституційного догляду та виховання дітей у м. Києві, заходи Регіонального плану будуть спрямовані також на розвиток системи соціальних послуг, надання освітніх послуг в інклюзивному середовищі, медико-реабілітаційних послуг, розвиток сімейних форм виховання. Зокрема, увага буде приділена впровадженню програм підтримки сімей, які виховують дітей та молодь з інвалідністю (запровадження системи раннього втручання, розвиток послуг підтриманого проживання, денного догляду та інше).

Перейти до спискуВерсiя для друку