КМДА Київська міська державна адміністрація


7 серпня 2017

Паломництво історичними місцями Києва Ново-Білицького психоневрологічного інтернату

Нещодавно мешканці Ново-Білицького психоневрологічного інтернату відвідали чудові історичні місця столиці. У рамках імпровізованого паломництва підопічні інтернату побували у справжніх місцях сили.

Спочатку вони відвідали Михайлівський Золотоверхий монастир, в якому дізналися, що під час силового розгону Євромайдан, в ніч на 30 листопада 2013 року, частина людей, які втекли від підрозділу міліції «Беркут», знайшла прихисток на території монастиря. А семінаристи із Київської православної богословської академії допомагали мітингувальникам чим могли: ходили на нічні чергування, приносили медикаменти, робили чай, носили гарячу воду…

Далі паломники зупинились біля Софіївського собору – пам’ятки української архітектури та монументального живопису 11—18 століть, одну з небагатьох уцілілих споруд часів  Київської Русі та одну з найголовніших християнських святинь Східної Європи, історичний центр Київської митрополії.

В Андріївській церкві підопічним розповіли про її історію та відомого архітектора Франческо Бартоломео Растреллі, за чиїм проектом і збудована ця велична пам'ятка архітектури.

І на останок мешканці інтернату побували біля пам’ятника князю Володимиру на Володимирській гірці та дізналися декілька легенд, пов'язаних з цим пам'ятником, який прекрасно вписався в яскраві та живописні панорами нашого міста.

Повертаючись назад, підопічні Ново-Білицького психоневрологічного інтернату всю дорогу ділилися своїми враженнями про побачене. Таке маленьке паломництво надихнуло інтернатівців та наповнило їх гордістю за свою історію та Батьківщину.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.