КМДА Київська міська державна адміністрація


20 липня 2017

Театр у Київському пансіонаті ветеранів праці

Театр у Київському пансіонаті ветеранів праці

У Київському пансіонаті ветеранів праці показали театральну постановку в жанрі пластичної драми «Ігри богинь», створену за мотивами трагедії давньогрецького драматурга Евріпіда «Іпполіт».

 «Впродовж довгого часу я намагаюсь зруйнувати застарілі шаблонні уявлення  про так звані «будинки престарілих». Бо наші пансіонати абсолютно не мають нічого спільного з тою хибною картинкою, яка до цього часу побудує в суспільстві!», - наголошує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Кожен мешканець Київського геріатричного пансіонату та пансіонату ветеранів праці проживає в окремому мебльованому номері з холодильником, балконом і санвузлом.

«У цих закладах життя настільки комфортне (без перебільшень), що мешканці створюють нові сім’ї та переїздять до сімейних номерів. Постійно для них організовується культурне життя. Цього разу показали театральну постановку, проте це лише маленька частинка того дозвілля, яке ми організовуємо», - коментує директор Департаменту.

Глядачі побачили невербальну розповідь про людські пристрасті, яку актори передають мовою пластики та вільного руху. Основна ідея вистави була в тому, що завжди потрібно прислухатися до розуму, а не несвідомо піддаватися пристрастям.

У волонтерській постановці на одній сцена об’єднались люди різних професій, серед яких: актори, ведучі, спортсмени та інші, повідомляє Юрій Крикунов.

Автором театральної постанови є Марина Пучерова – режисер і художній керівник театральної майстерні «Маскарад».

Фото



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.