КМДА Київська міська державна адміністрація


14 липня 2017

Директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов взяв участь у заходах до Дня українських миротворців

Директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов взяв участь у заходах до Дня українських миротворців

15 липня 1992 року два літаки із першими українськими миротворцями здійснили виліт із України до зони військових дій - колишньої Югославії.

Ця подія відбулась рівно 25 років тому. 
Чверть століття у нашій країні існують професійні миротворці. Сьогодні ми вшановуємо героїзм кожного, хто зробив свідомий і такий потрібний країні вибір – служити Миру. Сьогодні ми молимося за Мир та життя наших бійців, які захищають Україну на Сході.
За 25 років близько 42 тисячі українців взяли участь у миротворчих операціях в різних "гарячих точках" світу.
У переддень Дня українських миротворців відбулися святкові заходи та церемонія покладання квітів до пам’ятного каменю, закладеного з нагоди відкриття Алеї ООН, у Наводницькому парку м.Києва.
Атмосфера співдружності, підтримки та святковості панувала сьогодні на такому величному заході! 
Блакитні берети гостей-миротворців із Бельгії, Болгарії, Великобританії, Грузії, Ізраїлю, Латвії, Лівану, Норвегії, Польщі, Сполучених Штатів Америки та Франції, теплі слова привітання в.о. координатора системи ООН в Україні, Глави Представництва дитячого фонду ООН в Україні Джованни Барберіс, Голови Київської регіональної організації миротворців генерал-майора запасу Поповича Володимира Васильовича, Президента Міжнародної Асоціації Миротворців ООН «Солдати Миру» Лорана Аттар-Байру (Франція) та ін.
Юні таланти України, юні миротворці - сестри Адріана та Медея Наруцькі, творчість яких пропагує мир в усьому світі, виконали композицію "Ми-за мир". Композиція "Аве Марія" у виконанні оперної співачки, володарки почесного звання "Посол Миру" Наталії Гончарук прозвучала на честь світлої пам'яті загиблих. 
Від себе бажаю кожному Миротворцю здоров'я, активного довголіття, злагоди у родині і Миру. А головне, щоб обов'язково такий довгоочікуваний Мир запанував в Україні!

Фото: Борис Корпусенко



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.