Головна  →  Події  →  19 червня 2017

Міжвідомча робоча група з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві

У виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 16.06.2017 за участю членів робочої групи, відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві.

На засіданні було заслухано керівників (представників) 15 підприємств щодо причин низького рівня розміру середньої заробітної плати  та заходи, що вживаються з метою його підвищення, а також значного скорочення працівників.

Крім того, розглянуто питання про проведену протягом січня-травня 2017 року, в межах компетенції роботу, з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, дотримання державних гарантій з оплати праці, у т. ч. питання забезпечення підвищення мінімальної заробітної плати, недопущення вирівнювання зарплат некваліфікованих і високопрофесійних працівників, скорочення працівників та переведення їх на неповний робочій час, з урахуванням Плану спільних заходів щодо легалізації виплати заробітної плати і трудових відносин із найманими працівниками в м. Києві на 2017 рік та пропозиції щодо удосконалення подальшої діяльності міжвідомчої робочої групи в межах чинного правового поля.

За результатами засідання присутнім надано рекомендації щодо поступового підвищення рівня заробітної плати в межах фінансових можливостей до розміру середньої заробітної плати по м. Києву у відповідній галузі.

Перейти до спискуВерсiя для друку