Головна  →  Офіційні новини  →  23 вересня 2014

До уваги отримувачів компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги

Перелік документів, необхідних для призначення щомісячної компенсаційної виплати фізичним особам, які надають соціальні послуги, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 558 зменшено, а сам Порядок призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, - спрощено. Уряд вніс відповідні зміни до зазначеної  постанови.

Відтепер, завдяки прийнятій Кабінетом Міністрів України  постанові від 10 вересня 2014 року № 428 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 р. № 558” фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги, забезпечується можливість вибору - звертатися за призначеннями компенсації за місцем проживання особи, якій надаються соціальні послуги, або ж за місцем її перебування.

Крім того, скасовується необхідність додаткового підтвердження потреби у догляді за інвалідами І групи, інвалідність яких встановлена безстроково.

Також передбачається запровадити електронний обмін інформацією між Міністерством соціальної політики України та Державною фіскальною службою України про фізичних осіб-платників податків, які надають соціальні послуги, а це істотно зменшить перелік документів для призначення компенсації та забезпечить щоквартальний контроль за діяльністю таких осіб щодо надання ними лише соціальних послуг.

Перейти до спискуВерсiя для друку