КМДА Київська міська державна адміністрація


11 травня 2017

Урочисті заходи до Дня пам’яті та примирення та 72-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Урочисті заходи до Дня пам’яті та примирення та 72-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня біля Батьківщини-Матері відбулись урочисті заходи присвячені Дню пам’яті й примирення та 72-ій річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні були проведені урочистості «Пам’ятаємо – Перемагаємо!» – концертна програма Київського академічного муніципального духового оркестру «Україна – священна земля», церемонія покладання гірлянди Військової Слави до скульптурної композиції «Форсування Дніпра», концертно-тематична програма «Перемога, свята перемога!», поминальний реквієм «Пам’ять». Опівдні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (за участю представників релігійних громад Києва) провів поминальне богослужіння та молебень за мир в Україні.

Відповідні урочистості також відбувались в усіх районах столиці. У навчальних закладах, бібліотеках і музеях за участю ветеранів Другої світової війни та учасників антитерористичної операції були проведені уроки мужності, концерти, творчі зустрічі з ветеранами, тематичні виставки, конференції, круглі столи, спортивні змагання тощо.


Цей день ще раз нагадав нам про священну пам’ять та глибоку повагу до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни та у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні!

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.