Головна  →  Події  →  17 червня 2015

Обмін досвідом з питань організації надання платних послуг та розрахунку тарифів

10 червня 2015 року за сприяння директора Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Крикунова Юрія Володимировича директор Київського міського територіального центру Глоба Н.Г. та директори районних територіальних центрів м. Києва з робочою поїздкою перебували в м. Чернігів. Зокрема відвідали  Територіальний центр соціального обслуговування(надання соціальних послуг) Деснянського району м. Києва: директор Центру – Матвієнко Костянтин Іванович, його заступник – Носок Світлана Михайлівна.

 Головною метою поїздки був обмін досвідом з питань організації надання платних послуг та розрахунку тарифів. Було зроблено детальний аналіз надання платних соціальних послуг одиноко проживаючим непрацездатним громадянам, які потрапили в складні життєві обставини, обговорені  проблемні питання, які виникають при  наданні платних послуг.

Також, були обговорені основні проблеми територіальних центрів, як бюджетних установ. Основна полягає у тому, що їх діяльність жорстко регламентується державними нормативними актами, що визначають цільові групи (самотні громадяни похилого віку та інваліди), і перелік послуг, а також в їх складній системі підпорядкування, коли важко що-небудь змінити.

Життя висуває все нові потреби. У цьому зв’язку дуже складно запроваджувати нові види послуг, а з огляду на той факт, що матеріально-технічна база залишається колишньою і вимагає з кожним роком більше коштів на її утримання, то вартість однієї послуги зростає. У той час, як у недержавному секторі такі ж послуги коштують значно менше. Те, що дані установи повинні жити та розвиватися не визиває сумніву і ми будемо докладати зусиль та вишукувати можливість надання всебічної допомоги в їх розвитку.

Завдання в роботі територіальних центрів спрямовані на те, щоб запровадити механізми, що забезпечуватимуть якість послуг, їх гнучкість, стимулюватимуть постійне оновлення системи і можливість швидко реагувати на нові потреби сьогодення.

Завдяки впровадженню інноваційних послуг люди похилого віку зможуть отримати доступ до соціальних послуг, які забезпечать підтримку, необхідну для їх життєздатності та якомога повноціннішого життя. Територіальні центри повинні надавати саме ті соціальні послуги, що відповідають потребам підопічних та їх життєвій ситуації.

Перейти до спискуВерсiя для друку