Головна  →  Події  →  31 липня 2023

Київ поповнив автопарк для потреб людей з інвалідністю

Київ поповнив автопарк для потреб людей з інвалідністю


Сьогодні Київський міський голова Віталій Кличко передав Київському міському територіальному центру соціального обслуговування 11 нових спеціалізованих автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю, осіб з обмеженою мобільністю (користувачів інвалідними візками) та супроводжуючих осіб.

Завдяки коштам, виділеним з міського бюджету, для транспортного відділення Київського міського територіального центру соціального обслуговування придбано 11 новеньких автомобілів, обладнаних під потреби людей з інвалідністю та супроводжуючих осіб.
«Востаннє автопарк Київського міського територіального центру соціального обслуговування оновлювали у 2016 році. Досі у відділенні працювало 25 автомобілів. Вони щодня здійснюють близько 200 перевезень. 5 старих авто мають списати, оскільки вони вже не підлягають ремонту. Цього року за кошти міського бюджету закупили цій установі 11 нових спеціалізованих автомобілів. Вони оснащені всіма необхідними механізмами та спеціальними місцями для комфортного перевезення людей з інвалідністю. Є сучасні підйомники та пандуси», – сказав Віталій Кличко. При цьому на обліку у Київському міському територіальному центрі перебуває 1400 киян, які потребують транспортних послуг.
Скористатися транспортною послугою можуть дорослі та діти з інвалідністю, особи похилого віку, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються за допомогою технічних засобів реабілітації, особи з інтелектуальними порушеннями, особи із захворюваннями, внаслідок яких вони не здатні до самостійного пересування та потребують сторонньої допомоги, в тому числі пацієнти з хронічною нирковою недостатністю, які потребують гемодіалізу, інші маломобільні групи населення Києва.
Транспортне відділення надає послуги в межах Києва: до лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих, реабілітаційних та навчальних закладів, протезно-ортопедичних закладів та майстерень; на соціальні, культурно-масові та спортивні заходи; до структурних підрозділів органів виконавчої влади та місцевих органів самоврядування тощо.

Щоб скористатись послугами транспортного відділення, потрібно звернутися до Київського міського територіального центру соціального обслуговування. Відділення надання транспортних послуг: тел. 044-450-83-47.

Перейти до спискуВерсiя для друку